We gaan de hoogte in!

Waar we begin september begonnen met het storten van de betonnen funderingsbalken, hebben we op 29 september de laatste vloerdelen van de begane grond geplaatst. Ook zijn alle dragende wanden van de begane grond van de nieuwbouw van de Hortensialaan-kant van het project gerealiseerd.

Niet lang hierna zal er gestart worden met de vloeren van de eerste verdieping. En wat ons stiekem best trots maakt, de vloerdelen en wanden zijn geplaatst met behulp van een elektrisch aangedreven hijskraan. Emissievrij en vrijwel geruisloos hijsen, Zuydveste is helemaal klaar voor de toekomst! De oplevering van project Zuydveste staat gepland in het derde kwartaal van 2022.

Bekijk het plaatsen van de vloerdelen van de begane grond en de dragende wanden nu in vogelvlucht. Hoe dat eraan toe gaat, zie je in de video hieronder.

IMG_7947-1-1280x720

De ontwikkelingen

Van idee naar woonruimte. Wij informeren u graag over de voortgang.

Juli 2022

Dit was de kijkdag bij Zuydveste!

Op 14 juli 2022 was een kijkdag exclusief voor de nieuwe bewoners van Zuydveste. Dit was een groot succes. Veel nieuwe bewoners kwamen alleen of met een vriend of familielid het project bewonderen. Vrijwel alle appartement-types konden worden bekeken en ook de toekomstige ontmoetingsruimte in de kerk kon worden bezocht.

Bekijken
Maart 2022

Flinke vorderingen in het buitenwerk

Er is gestart met de renovatie van de klokkentoren van de voormalige Zuiderkerk. Op 18 maart 2022 is hiervoor een speciale hangende steiger over de toren heen geschoven. De steiger is vakkundig op de begane grond gemaakt en met de Spieringkraan naar de toren gebracht. Nu kan er gestart worden met hout- en zinkwerk van de toren. Tevens zijn beide ronde glas-in-loodramen door een specialistisch bedrijf hersteld. Aansluitend wordt er nu gekeken naar het hout rondom de ramen. De oude voegen van de kerk zijn inmiddels uitgeslepen en worden binnenkort gevoegd.

Bekijken
Januari 2022

Gevelopeningen, renovatie toren en sluiting inschrijvingsdatum

Direct na de kerstvakantie is er gestart met het aanbrengen van de gevelopeningen in de Zuiderkerk én het verwijderen van een deel van de toren, zodat deze in ere hersteld kan worden.

Bekijken
December 2021

Nieuwe verdiepingen, metselwerk en een vloer

De twee nieuwbouwpanden van Project Zuydveste zijn elk een verdieping hoger geworden, en het hoogste punt van de bouw begint dan ook aardig in de buurt te komen. Het tempo blijft er goed in, want inmiddels is er ook begonnen met het opmetselen van de voorgevels. Zo zorgen we dat alles op tijd klaar is voor de oplevering in het derde kwartaal van 2022. Ook in het kerkgebouw schiet het goed op. De leidingen zijn inmiddels gelegd en ook de vloer is gestort. Met deze snelheid zijn we voor u het weet weer terug met een nieuwe update!

Bekijken

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima