Een beknopte geschiedenis van Zuydveste

U vindt hier een overzicht van het verloop van de ontwikkeling van Zuydveste.

Juli 2022 kijkdag-zuydveste-juli-2022

Kijkdag bij Zuydveste

Op 14 juli 2022 was een kijkdag exclusief voor de nieuwe bewoners van Zuydveste. Dit was een groot succes. Veel nieuwe bewoners kwamen alleen of met een vriend of familielid het project bewonderen. Vrijwel alle appartement-types konden worden bekeken en ook de toekomstige ontmoetingsruimte in de kerk kon worden bezocht.

Maart 2022 header-steiger-kerktoren-mrt-1280x920px

Flinke vorderingen in het buitenwerk

Er werd gestart met de renovatie van de klokkentoren van de voormalige Zuiderkerk. Op 18 maart 2022 is hiervoor een speciale hangende steiger over de toren heen geschoven. De steiger is vakkundig op de begane grond gemaakt en met de Spieringkraan naar de toren gebracht. Daardoor kon er gestart worden met hout- en zinkwerk van de toren. Tevens zijn beide ronde glas-in-loodramen door een specialistisch bedrijf hersteld.

Januari 2022 project-zuydveste-champagne-1280x960px

Gevelopeningen, renovatie toren en sluiting inschrijfdatum

Direct na de kerstvakantie werd er gestart met het aanbrengen van de gevelopeningen in de Zuiderkerk én het verwijderen van een deel van de toren, zodat deze in ere hersteld kon worden.

December 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_dec2021

Nieuwe verdiepingen, metselwerk en een vloer

De twee nieuwbouwpanden van Project Zuydveste zijn nu elk een verdieping hoger geworden, en het hoogste punt van de bouw begon dan ook aardig in de buurt te komen. Het tempo bleef er goed in, want inmiddels werd ook gestart met het opmetselen van de voorgevels. Zo zorgden we dat alles op tijd klaar was voor de oplevering in het derde kwartaal van 2022.

November 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_nov2021

Realisatie verdiepingsvloeren en renovatie Zuiderkerk

De eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw aan de Hortensialaan en Cyclamenstraat werden gerealiseerd. Ook is er gestart met de werkzaamheden in de voormalige Zuiderkerk, het iconische middelpunt van ons project.  Een aantal karakteristieke kenmerken werden in ere hersteld en blijven zichtbaar.

Oktober 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_okt2021

We gaan de hoogte in!

Waar we begin september begonnen met het storten van de betonnen funderingsbalken, hebben we op 29 september de laatste vloerdelen van de begane grond geplaatst. Ook zijn alle dragende wanden van de begane grond van de nieuwbouw van de Hortensialaan-kant van het project gerealiseerd.

September 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_sept2021

Begonnen met de funderingsbalken

Op 8 september zijn we gestart met het storten van de betonnen funderingsbalken van Zuydveste. Hierop volgend werd er gestart met het aanbrengen van de prefab betonnen vloeren.

Augustus 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_aug2021

Zuydveste krijgt steeds meer vorm

Sinds het einde van de bouwvak is het weer een komen en gaan van mensen en materieel op het bouwterrein. In de hierop volgende periode raken de werkzaamheden in een ware stroomversnelling, met als resultaat dat we in december op de begane grond al konden starten met het metselwerk van de buitengevels. Inmiddels zijn ook de funderingen van de vier liftenschachten geplaatst.

Juni 2021 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_juni2021

De ontwikkeling vordert gestaag

Water en licht zijn inmiddels aangelegd en ook de kantines en kantoren voor het aanwezige personeel staan er. De bouw kan bijna beginnen!

Juni 2020 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_juni2020

Omgevingsvergunning aangevraagd

De omgevingsvergunning voor project Zuydveste werd aangevraagd. Inmiddels zijn alle benodigde gegevens bij de gemeente Aalsmeer aangeleverd.

Mei 2020 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_mei2020

Milieuvriendelijk anti stuif middel

Op het aanwezige zandbed op het terrein heeft een gespecialiseerd bedrijf een milieuvriendelijk antistuifmiddel (papiercellulose) aangebracht om het stuiven van het aanwezige zand te verminderen en hiermee hinder voor de omwonenden te beperken.

Maart 2020 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_maart2020

Werken aan vergunningsaanvraag

In maart werd er hard gewerkt door diverse adviesbureaus (architect, bouwer, constructeur, installateur etc.) om het plan gereed te maken voor de vergunningsaanvraag.

Februari 2020 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_feb2020

Woning naast de Zuiderkerk gesloopt

De woning naast de Zuiderkerk (voormalige pastorie) werd gesloopt om hiermee toekomstig kraken, brandstichting etc. te voorkomen.

November 2019 zuydveste_geschiedenis_tijdlijn_nov2019

Opruimen van het terrein

Het terrein rondom de voormalige Zuiderkerk werd opgeruimd. (Bouw)afval werd verwijderd.

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima