Zuydveste krijgt steeds meer vorm

Sinds het einde van de bouwvak is het weer een komen en gaan van mensen en materieel op het bouwterrein. De komende periode raken de werkzaamheden in een ware stroomversnelling, met als resultaat dat we in december op de begane grond al kunnen starten met het metselwerk van de buitengevels. Inmiddels zijn ook de funderingen van de vier liftenschachten geplaatst. Zo kunnen we straks garanderen dat er áltijd voldoende liften beschikbaar zijn.

Bouwen betekent soms ook een klein beetje afbreken. In de het voormalig kerkgebouw hebben we de oude vloer verwijderd, zodat we de fundering kunnen verstevigen en hoogwaardige isolatie kunnen aanbrengen. Aansluitend plaatsen we ook al het benodigde leidingwerk, zodat we snel klaar zijn voor de volgende fase van de bouw.

Inschrijven: wanneer kan het?

De afgelopen periode zijn we overladen met belangstelling voor het project, met als veelgehoorde vraag: wanneer start de inschrijving?

Zoals het er nu naar uitziet zal dat dit najaar zijn. Uiteraard zijn we tegen die tijd concreter over de exacte datum en zorgen we dat iedereen daar bijtijds van op de hoogte is. We proberen dan op de website ook alle vragen te beantwoorden over de selectieprocedure.

Kortom, we gaan op volle kracht vooruit en we zetten ons in om te zorgen dat alle gegadigden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen d.m.v. de nieuwsbrief, waar u zich op deze site voor aan kunt melden.

Op de hoogte blijven van de bouw?

Download de BouwApp op uw telefoon, zoek project Zuydveste, en u bent voortaan als eerste op de hoogte van de voortgang van de bouw inclusief actuele foto’s. Tevens worden omwonenden hiermee actief geïnformeerd in geval van mogelijke overlast door leveringen van bouwmaterialen. Ook kunnen er via de app rechtstreeks bouw-gerelateerde vragen gesteld worden aan de projectleider van Vink + Veenman.

De ontwikkelingen

Van idee naar woonruimte. Wij informeren u graag over de voortgang.

Maart 2022

Flinke vorderingen in het buitenwerk

Er is gestart met de renovatie van de klokkentoren van de voormalige Zuiderkerk. Op 18 maart 2022 is hiervoor een speciale hangende steiger over de toren heen geschoven. De steiger is vakkundig op de begane grond gemaakt en met de Spieringkraan naar de toren gebracht. Nu kan er gestart worden met hout- en zinkwerk van de toren. Tevens zijn beide ronde glas-in-loodramen door een specialistisch bedrijf hersteld. Aansluitend wordt er nu gekeken naar het hout rondom de ramen. De oude voegen van de kerk zijn inmiddels uitgeslepen en worden binnenkort gevoegd.

Het metselwerk van alle nieuwbouwgevels is vrijwel afgerond, evenals de plaatsing van bijna alle ramen en puien. Ook is de dakbedekking van beide nieuwbouwdelen al voor 50% afgerond. Er is nu gestart met het aanbrengen van alle vloerverwarmingsslangen, waarna de dekvloeren gestort kunnen worden. Ook heeft de installateur al veel kabels en leidingen gelegd. Er zit dus flink vaart in!

Oplevering van het project is gepland in het derde kwartaal van 2022. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar!

Bekijken
Januari 2022

Gevelopeningen, renovatie toren en sluiting inschrijvingsdatum

Direct na de kerstvakantie is er gestart met het aanbrengen van de gevelopeningen in de Zuiderkerk én het verwijderen van een deel van de toren, zodat deze in ere hersteld kan worden.

Ook is de inschrijving voor Project Zuydveste inmiddels gesloten, waarbij we een totaal van 223 inschrijvingen hebben mogen ontvangen.

De loting door notariskantoor Geert Labordus heeft ondertussen plaatsgevonden. Deze week (week 4) is er gestart met de gesprekken met de inschrijvers op volgorde van lotnummer door Huisman | Hoogendoorn Makelaars.

Bekijken
December 2021

Nieuwe verdiepingen, metselwerk en een vloer

De twee nieuwbouwpanden van Project Zuydveste zijn elk een verdieping hoger geworden, en het hoogste punt van de bouw begint dan ook aardig in de buurt te komen. Het tempo blijft er goed in, want inmiddels is er ook begonnen met het opmetselen van de voorgevels. Zo zorgen we dat alles op tijd klaar is voor de oplevering in het derde kwartaal van 2022. Ook in het kerkgebouw schiet het goed op. De leidingen zijn inmiddels gelegd en ook de vloer is gestort. Met deze snelheid zijn we voor u het weet weer terug met een nieuwe update!

Bekijken
November 2021

Realisatie verdiepingsvloeren en renovatie Zuiderkerk

De eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw aan de Hortensialaan en Cyclamenstraat worden nu gerealiseerd. Ook is er gestart met de werkzaamheden in de voormalige Zuiderkerk, ookwel het iconische middelpunt van ons project.  Een aantal karakteristieke kenmerken worden in ere hersteld en blijven zichtbaar. Bekijk onderstaande video waarin we alvast een tipje van de sluier oplichten.

Bekijken

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima