De ontwikkelingen

Volg het project op de voet

Van idee naar woonruimte. Wij informeren u graag over de voortgang.

Juli 2022

Dit was de kijkdag bij Zuydveste!

Op 14 juli 2022 was een kijkdag exclusief voor de nieuwe bewoners van Zuydveste. Dit was een groot succes. Veel nieuwe bewoners kwamen alleen of met een vriend of familielid het project bewonderen. Vrijwel alle appartement-types konden worden bekeken en ook de toekomstige ontmoetingsruimte in de kerk kon worden bezocht.

Bekijken
Maart 2022

Flinke vorderingen in het buitenwerk

Er is gestart met de renovatie van de klokkentoren van de voormalige Zuiderkerk. Op 18 maart 2022 is hiervoor een speciale hangende steiger over de toren heen geschoven. De steiger is vakkundig op de begane grond gemaakt en met de Spieringkraan naar de toren gebracht. Nu kan er gestart worden met hout- en zinkwerk van de toren. Tevens zijn beide ronde glas-in-loodramen door een specialistisch bedrijf hersteld. Aansluitend wordt er nu gekeken naar het hout rondom de ramen. De oude voegen van de kerk zijn inmiddels uitgeslepen en worden binnenkort gevoegd.

Bekijken
Januari 2022

Gevelopeningen, renovatie toren en sluiting inschrijvingsdatum

Direct na de kerstvakantie is er gestart met het aanbrengen van de gevelopeningen in de Zuiderkerk én het verwijderen van een deel van de toren, zodat deze in ere hersteld kan worden.

Bekijken
December 2021

Nieuwe verdiepingen, metselwerk en een vloer

De twee nieuwbouwpanden van Project Zuydveste zijn elk een verdieping hoger geworden, en het hoogste punt van de bouw begint dan ook aardig in de buurt te komen. Het tempo blijft er goed in, want inmiddels is er ook begonnen met het opmetselen van de voorgevels. Zo zorgen we dat alles op tijd klaar is voor de oplevering in het derde kwartaal van 2022. Ook in het kerkgebouw schiet het goed op. De leidingen zijn inmiddels gelegd en ook de vloer is gestort. Met deze snelheid zijn we voor u het weet weer terug met een nieuwe update!

Bekijken
November 2021

Realisatie verdiepingsvloeren en renovatie Zuiderkerk

De eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw aan de Hortensialaan en Cyclamenstraat worden nu gerealiseerd. Ook is er gestart met de werkzaamheden in de voormalige Zuiderkerk, ookwel het iconische middelpunt van ons project.  Een aantal karakteristieke kenmerken worden in ere hersteld en blijven zichtbaar. Bekijk onderstaande video waarin we alvast een tipje van de sluier oplichten.

Bekijken
Oktober 2021

We gaan de hoogte in!

Waar we begin september begonnen met het storten van de betonnen funderingsbalken, hebben we op 29 september de laatste vloerdelen van de begane grond geplaatst. Ook zijn alle dragende wanden van de begane grond van de nieuwbouw van de Hortensialaan-kant van het project gerealiseerd.

Bekijken
September 2021

Begonnen met de funderingsbalken

Op 8 september zijn we gestart met het storten van de betonnen funderingsbalken van Zuydveste. Hierop volgend zal er worden gestart met het aanbrengen van de prefab betonnen vloeren. Benieuwd hoe dat er precies uitzag? Bekijk onderstaande video!

Bekijken
Augustus 2021

Zuydveste krijgt steeds meer vorm

Sinds het einde van de bouwvak is het weer een komen en gaan van mensen en materieel op het bouwterrein. De komende periode raken de werkzaamheden in een ware stroomversnelling, met als resultaat dat we in december op de begane grond al kunnen starten met het metselwerk van de buitengevels. Inmiddels zijn ook de funderingen van de vier liftenschachten geplaatst. Zo kunnen we straks garanderen dat er áltijd voldoende liften beschikbaar zijn.

Bekijken
Juni 2021

De ontwikkeling van project Zuydveste vordert gestaag

Water en licht zijn inmiddels aangelegd en ook de kantines en kantoren voor het aanwezige personeel staan er. En zoals de foto’s al suggereren valt er nog meer heugelijk nieuws te melden.

Bekijken
Juni 2020

Omgevingsvergunning aangevraagd

De omgevingsvergunning voor project Zuydveste is aangevraagd. Op dit moment zijn alle benodigde gegevens bij de gemeente Aalsmeer aangeleverd.

Bekijken
Mei 2020

Milieuvriendelijk anti stuif middel

Op het aanwezige zandbed op het terrein heeft een gespecialiseerd bedrijf een milieuvriendelijk anti stuif middel (papier cellulose) aangebracht om het stuiven van het aanwezige zand te verminderen en hiermee hinder voor de omwonende te beperken.

Bekijken
Maart 2020

Werken aan vergunningsaanvraag

Op dit moment wordt er hard gewerkt door diverse adviesbureaus (architect, bouwer, constructeur, installateur etc.) om het plan gereed te maken voor de vergunningsaanvraag.

Bekijken
Februari 2020

Woning naast de Zuiderkerk gesloopt

De woning naast de Zuiderkerk (voormalige pastorie) is gesloopt om hiermee toekomstig kraken, brandstichting etc. te voorkomen.

Bekijken
November 2019

Opruimen van het terrein

Er is gestart met het opruimen van het terrein rondom de Zuiderkerk. Niet alleen is de sterk verwilderde begroeiing verwijderd, tevens is alle resterende rommel (puin, hout, beton, oud ijzer, bouwafval etc.) van het terrein verwijderd.

Bekijken

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima